google-site-verification=akUFfWvvEWH_P2ndqxr0JoQuK_pZhbPyS5l_EY28dtM
Van harte gefeliciteerd want jij bent getuige van de geboorte van mijn allereerste blog! Ik ben sinds 2016 ondernemer en ik heb dit nog nooit eerder gedaan. Eerlijk gezegd vind ik het wel rete spannend. Waar moet ik over schrijven? Waar begin ik? Zoveel vragen, zoveel ideeën! Anyways, waarom ik dan ben begonnen met bloggen? Dat zal ik je vertellen.

Ik luister bijna elke dag wel een podcast van Kim Munnecom of van Veronique. Ze zijn beiden een grote inspiratiebron voor mij. Kim is een Law of Attraction businesscoach en leeft de wet van aantrekking na. Ze heeft haar miljoenenbedrijf op basis daarvan opgebouwd. Veronique noemt zich dé Kick Ass businesscoach van Nederland en dat is ze ook. Ze neemt geen blad voor de mond, recht voor de raap. Meerdere van hun afleveringen gaan over ondernemen op een manier die bij jou past, dat je dingen op jouw authentieke manier aanpakt.

Als je iets niet leuk vindt, dan moet je dat vooral niet doen. Of als je al bij voorbaat roept: ”dat zou mij nooit lukken”, dan is dat zeker niet jouw pad. Het is dus een kwestie van mindset.

Mijn pad

Mijn pad was zeker niet Instagram stories maken en geloof me, ik heb het geprobeerd. Iets met uit je comfortzone komen enzo. Ik dacht dat ik stories moest maken. Dat kwam vooral omdat ik best veel gekeken heb hoe anderen hun verhaal de wereld in slingeren ’Zij maken aan de lopende band stories’. Degene die dat heel veel gebruiken lijkt het ook heel gemakkelijk af te gaan, daarom ik dacht dat ik dat ook moest doen. Op zich lukte stories opnemen nog wel. Het ging me op den duur tegenstaan om de hele dag te delen wat ik aan het doen was. Daarnaast moest ik ook nog alles editen en van teksten voorzien. Pfff, het voelde zwaar en moeilijk. Ik vond het ook echt niet leuk dus uiteindelijk ben ik er mee gestopt.

Kim Munnecom heeft het er in haar podcast ook vaker over: Document, don’t create. Zij leeft dit letterlijk en deelt alles waar ze mee bezig is, wat haar bezig houdt en wat zij weer van anderen leert. Ze deelt haar leven maar ook welke kanalen bij haar passen en voor haar zijn dat podcasts en stories maken.

Podcasts voor longterm content. Dat betekent dat je lang iets kunt delen, dat je echt de diepte in kunt gaan om de verbinding te kunnen maken. Mensen kunnen heel lang teruggaan naar deze content. De podcast is haar marketingtool. Stories maken en content delen op Instagram is short form content. De content is niet lang te zien, maar de door haar stories maakt ze verbinding met haar volgers. Dat is haar verbindingstool.

Dit vind ik super interessant. Het heeft me echt het aan denken gezet. Hoe ga ik nu delen wat me bezighoudt, waar ik mee bezig ben, wat ik doe, hoe ik mijn klanten kan helpen en dat wat ik leer van anderen, zodat jij er ook weer van kan leren?

Zoals ik al zei ben ik in de weer geweest met stories, maar dat voelde niet als mezelf. Wat dan wel? Als ik terug kijk op de laatste tien jaar; wat ik heb gedaan dat me makkelijk afging?

Dat is toch wel Schrijven. Ik heb het altijd leuk gevonden. Als kind schreef ik van die kleine toneelstukjes, toneelstukjes die het levenslicht nooit hebben gezien (:

Toen mijn jongste dochter ziek was, heb ik een blog bijgehouden. Daarop schreef ik elke week hoe het met haar ging, wat ze meegemaakt had en schreef ik over haar behandeling. Het was mijn manier om te verwerken. Bovendien hoefden we hierdoor niet honderdduizend keer ons verhaal te vertellen want dat wordt je heel snel beu. Ik kreeg altijd terug van mensen dat ze het zo lekker leesbaar vonden.

Content schrijven voor mijn social media en voor mijn website vind ik leuk en dat gaat me, al zeg ik het zelf, best goed af. Ik ben nu misschien een beetje bescheiden maar ach, iedere gek zijn gebrek, toch? Met het schrijven van content voor Instagram heb ik altijd het probleem dat ik te weinig ruimte heb en dat ik dus behoorlijk wat tekst moet schrappen.

Ik bedacht me: waarom ga ik dan niet experimenteren met blogs schrijven? In het begin wekelijks een blog schrijven en misschien uiteindelijk wel dagelijks. Wie weet.

Deze blog schrijven heeft best wel wat tijd gekost. Ik moest aan het idee wennen. Het is mijn eerste blog: Waar begin ik? Waar moet ik over te schrijven? Zoveel ideeën in mijn hoofd dat ik er zelf niet meer uitkwam. Het gevolg was dat uitstelgedrag weer om de hoek kwam kijken en we weten allemaal wat van uitstel komt. Juist, afstel. Ik heb me toen maar eens heel berispend toegesproken dat ik eindelijk mijn eerste blog moet schrijven. En zie hier, mijn allereerste blog!

Haat – liefde verhouding

Zoals ik eerder al benoemde luister ik heel veel naar de podcasts van Kim Munnecom en van Veronique Prins. Wat ik voornamelijk van hen leer is dat je het vooral moet doen! Actie ondernemen op alle vlakken van je business. Je kunt nog zoveel ideeën hebben maar als je die laatste stap niet zet, als je alles wat je geleerd hebt niet toepast omdat je misschien bang bent om je plekje in “de spotlight” te pakken of wat dan ook, dan blijf je altijd aanmodderen op de manier die je altijd gedaan hebt. Je komt vooral geen steek verder.

Ik weet er alles van. Sinds ik ondernemer ben, ben ik een expert geworden in aanmodderen. Dat gevoel heb ik in elk geval. De grootste worsteling in mijn business vind ik het zichtbaar zijn, het is een ware haat-liefde verhouding geworden. Door de jaren heen had ik periodes van zichtbaarheid en periodes van helemaal niet zichtbaar zijn. In de goede periodes plaatste ik consistent drie keer per week berichten. Ik kreeg wel likes, maar er was weinig opbouw van volgers en er was weinig tot geen interactie met de volgers die ik had. Na een tijdje werd ik daar moedeloos van, gaf ik er weer de brui aan en volgde er weer een hele periode van niet zichtbaar zijn. Zo bleef ik steeds in rondjes draaien.

Weet je, in de long run heb ik daar dus alleen maar mezelf mee en dat geldt voor iedere ondernemer. Als jij je boodschap niet verspreidt, dan zal niemand te weten komen wat je doet en wat je te brengen hebt. Het maakt gewoon niet uit waar je begint, als je maar begint. Het is niet zo dat na een, 10 of 25 berichten plaatsen op je social media kanalen dat je een explosie van nieuwe volgers of klanten krijgt of dat je mailbox overstroomt van nieuwe aanmelding. Dat heb ik ook altijd gehad. Neem het maar van mij aan, dat is niet zo. De belangrijkste lessen die ik geleerd door deze hele worsteling met mijn zichtbaarheid, zijn dat je vooral moet doen en consistent aanwezig bent met je long en short term content. Het heeft tijd nodig. maar als je consistent aanwezig bent op je social media kanalen dan wordt je vanzelf een keer opgepikt. Hou vooral vol.

Kom dus in die actiestand. Ga het doen. Maak het commitment met jezelf en ben consistent. Maar vooral: maak het leuk voor jezelf dan hou je het langer vol!

Ik doe met je mee. Ik maak de commitment dat ik vanaf nu elke week een blog schrijf en plaats en ga ermee experimenteren. Wat werkt voor mij en wat werkt niet voor mij en wat past bij mij? Wil ik elke week een blog of wil ik er elke dag een? Ik ga de uitdaging met mezelf aan om uiteindelijk elke dag een blog te plaatsen. Ik vind het rete spannend, maar ik doe het. Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen. Daarnaast ga ik natuurlijk mijn social media kanalen inzetten voor nog meer verbinding en interactie. Minimaal drie keer per week mag ik aanwezig zijn. Ook hiervoor geldt dat ik er mee mag spelen en experimenteren.

Ik heb voor deze uitdaging gezorgd voor een stok achter de deur en dat is mijn oudste dochter. Zij gaat deze blog redigeren en plaatsen op mijn website. Daar hebben we een vaste dag voor afgesproken. Zo zorgt ze er gelijk voor dat ik mijn commitment nakom (en zij de hare 😉).

Waar ga ik het over hebben in deze blog? Over van alles en nog wat. Ik heb al zoveel ideeën en vooral onafgemaakte teksten die ik kan gebruiken. Ik zal wekelijks delen over de inspiratie die ik opgedaan heb, wat ik leer van mijn businesscoach, waar ik jou mee kan helpen, ook al heb ik dat nog niet helemaal helder, tips over alles wat met boekhouding, financiën en ondernemerschap te maken heeft. Vraagstukken zoals wat structuur en focus met boekhouden, financiën en ondernemerschap te maken heeft, hoe je weer grip krijgt op je financiën en hoe je financieel onafhankelijk en vrij kunt ondernemen.

Blijf dus mijn website in de gaten houden de komende weken voor meer! Ik wens je een hele fijne week toe. Have lots of fun!

Tot de volgende week!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *